Medzi mužom a ženou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S mladším mužom: „Končekmi prstov sa zľahka dotkla pŕs.“


Končekmi prstov sa mimovoľne dotkla svojich pŕs.
Pod tenkou nočnou košeľou pocítila obrovskú túžbu nahromadenú v bradavkách.
Bol to len náhodný letmý dotyk, no Dora si v tom okamihu opäť veľmi jasne uvedomila, ako jej chýba milovanie. Telom jej prebehli zimomriavky.
  
Telo sa začínalo búriť niekoľkomesačnej abstinencii. Nedobrovoľnej abstinencii, ktorá sa v jeden jesenný deň stala súčasťou jej života. Nechápala veľmi, čo sa vtedy stalo. Prečo zrazu Igor začal odmietať všetky jej dotyky, akýkoľvek prejav nehy. Prečo sa jej i on sám prestal dotýkať. Jednoducho sa to stalo.
  
Až do zimy dúfala, že je to len čosi prechodné. Niečo, čomu síce nerozumie a o čom s ňou Igor nechce rozprávať, ale čo sa musí navrátiť do normálu. Nevedela si predstaviť, že by s ňou muž ako Igor dokázal žiť zvyšok života bez erotiky. Cítila, že ju má ešte stále rád. Veď manželmi boli len tak krátko.

Nič z toho, čo začala v ich vzťahu postrádať, sa však už späť nevrátilo. Skôr naopak. Začali sa zhoršovať aj ostatné prejavy vzájomnej komunikácie. Často spolu mlčali.

Dora sa s tým nevedela zmieriť. Predstava tichého spolužitia a toho, že by sa už nikdy nemala milovať so svojim partnerom sa jej ani trocha nepáčila. Nevedela si predstaviť ako by umŕtvila svoje telo. Ako by potlačila všetky svoje túžby a zároveň naďalej žila pri mužovi, ktorého ľúbi. A už vôbec si nevedela predstaviť, že ak by s ním ostala, že by mu bola časom neverná. Ako inak by to však mohlo skončiť?

Hoci, bola by to v takomto prípade nevera?

 

Spomínala na začiatky. Poznali sa s Igorom dávno pred tým, než spolu začali žiť. Pracovali spolu a boli dobrými kamarátmi. Bol od nej o desať rokov mladší a Dora by si pred tými pár rokmi ani len nepomyslela, že sa raz stane jej druhým manželom. Že medzi nimi bude niečo viac ako priateľstvo.

Veľmi si rozumeli. Možno si s nikým iným v živote tak nerozumela. Vo všetkom. Aspoň si to ešte do nedávna myslela.

Igor časom zmenil zamestnanie. Vídali sa zriedka. Mali vtedy obaja svoje rodiny a ani jeden z nich nemal čas na vzájomné stretnutia. Akosi si zmizli z očí. Aj z myšlienok.


Keď sa po rokoch stretli, ona bola rozvedená a on v rozvodovom konaní. Začali spolu častejšie komunikovať cez telefón, začali si písať, až z toho zrazu boli nekonečné nočné rozhovory. Dora však ani vtedy neuvažovala nad tým, že by šlo o čosi viac ako kamarátstvo. Tých desať rokov vekového rozdielu bolo pre ňu neprekonateľnou bariérou.  Ich komunikácia bola prirodzená a spontánna a ona to brala tak, že sa obaja potrebujú len s niekým rozprávať. Cítiť spriaznenosť..

Raz si celkom spontánne naplánovali spoločný výlet. Spomína, ako sa smiali a bláznili ako malé deti. A ako si vtedy veľmi jasne uvedomila, že jeho mladosť jej vracia čosi, na čo už dávno zabudla. Spontánnu radosť z celkom obyčajných vecí a slov. A jej vlastnú mladosť, ktorú už medzi tým kdesi stratila. Cítila sa v jeho spoločnosti veľmi príjemne a slobodne.


Ale stále jej ešte nenapadlo, že by sa ich kamarátstvo mohlo premeniť na vzťah.

 
 
 
© Sooshn
 



Nerovné vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. Sooshn, som zvedavá ako si poradíš s touto témou...
    ja som sa v Bratislavskej fiflene na bookzine snažila takýto vzťah reflektovať v poviedke tiež. Nie je to ľahká téma ale ty si dobrá rozprávačka, zvládneš to. .D
    publikované: 17.03.2009 10:25:54 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. che
    tusim kvoli tejto teme zacnem citat blogzin
    publikované: 19.03.2009 13:38:41 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nončo,
    myslím, že na blogzine sú rôzne témy...
    Teší ma, že niečo oslovilo :-)

    publikované: 19.03.2009 14:14:10 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014