Medzi mužom a ženou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S mladším mužom: „Obdivovala jeho mladosť a spontánnosť.“


 

Ich vzťah nabral možno prirýchly spád. Po niekoľkých týždňoch nesmelého zbližovania nasledovala prvá spoločná dovolenka. Dora sa cítila ako v rozprávke. Mala vedľa seba inteligentného milujúceho muža, ktorý by ju bol nosil na rukách. Obdivovala jeho humor, jeho schopnosť a chuť rozprávať sa s ňou hocikedy a o všetkom.

Obdivovala jeho mladosť a spontánnosť.

Pri tých spomienkach sa jej zovrelo srdce. Zatvorila oči a skúsila sa vrátiť o dva roky späť. Ako rada sa vtedy dotýkala Igorovho príjemného mladého tela. Ako si dokázala vychutnávať jeho náruč, v ktorej sa tak ľahko celá strácala. 

Teraz tu leží celkom sama. Je to už pár týždňov, odkedy sa Igor presťahoval na noc do obývacej izby. Bolo pre neho jednoduchšie vyhýbať sa tak jej dotykom. Ak bola pre neho stále pokušením, tak jeho správaniu nerozumie už vôbec.
A Dore nezostalo už ani to málo, čo ju zbavovalo nekonečného pocitu samoty – zvuky jeho spánku. Jeho hlboký dych a občasné slová, vyrieknuté zo sna.
Polovica postele je prázdna a studená.
Dora sa ešte viac schúlila pod prikrývku.
  
Ako sa mohol tak zmeniť? Alebo tá zmena nebola až taká veľká a to len ona vytriezvela zo svojej zamilovanosti a začala vidieť veci v tom správnom svetle?
Zdal sa jej na začiatku ich vzťahu neuveriteľne starostlivý a nežný a Dora akoby mala na očiach nasadené ružové okuliare. Vôbec si nevšimla, že všetko nie je celkom v poriadku. Zamilovanosť a intenzita citov ju poriadne zaslepovali.
    
Neprišlo jej vtedy vôbec čudné, že Igor už dávnejšie nemá stálu prácu. Skôr to brala ako prejav jeho slobody, o ktorej tak často hovoril, a ktorú mu istým spôsobom závidela. Myslela si, že pracuje doma. Vtedy, keď dostane na prácu chuť. Vôbec sa ho na to nepýtala.
  
Pár dní po návrate zo spoločnej dovolenky ho rozviedli a on ju hneď požiadal o ruku. Dora nezaváhala ani na okamih. Bola taká zamilovaná a šťastná. Vekový rozdiel jej už vôbec nevadil. Prestala ho vnímať. Mala pocit, že pri Igorovi omladla. Keď bola s ním, dokázala sa správať celkom bezstarostne a chvíľami zabúdala na problémy všedných dní. Mala chuť robiť hlúposti. 
     
Igor dobre vychádzal aj s jej synom a tak Dora nevidela žiadnu prekážku pre vstup do manželstva. Teraz si začína uvedomovať, koľko vecí vtedy podcenila.
Ani rok nevydržal ich vzťah tak sľubne ako ho vnímala pred sobášom

A hoci sa poznali dlhé roky, jeho skutočné ja začala Dora odkrývať až niekoľko mesiacov po svadbe. Veľa vecí nebolo celkom takých, ako si predstavovala. A mnoho bolo celkom iných.

No ona sa len tak vzdať nechcela.

 
 

Nerovné vzťahy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014