Medzi mužom a ženou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odozvy: Nevera - príčina alebo dôsledok rozpadu manželstva?

   

Vo včerajšom príbehu z cyklu Tiene nevery „Spoznal som mladšiu ženu, preskočila iskra a prerástla do nevery...“, vyrozprával svoj skutočný životný príbeh Posledný mohykán.

Svoje rozprávanie uzavrel vysvetlením skutočného dôvodu rozvodu, ktorým bola nie samotná nevera, ale chyba vo vzájomnej komunikácii. Ako hovorí on sám: „Z môjho dnešného pohľadu to bola vzájomná neochota spoločne riešiť narastajúce banálne problémy hneď pri ich vzniku.“

V diskusii k príbehu sa objavili zaujímavé, ale i rozporuplné názory:
 

- „Vnímam to ako výpoveď typického predstaviteľa jednej generácie, ktorú naplno zasiahol fenomén rozvodovosti, tej generácie, ktorá si síce netrápila hlavy príliš kvôli nevere, no platila za ňu plnú taxu v podobe rozpadov rodín...“ (čokomilka)

- „Naše skoro 20 ročné manželstvo sa dostalo do obdobnej krízy. Riešili sme ju 1 rok (neviem, či je to krátko alebo dlho). K rozvodu sme boli skutočne už len malý krôčik. Po hádkach, plačoch, odlúčeniach sme si nakoniec povedali s plným vedomím, že si skúsime dať ešte šancu.Bez záväzkov a výčitiek. Odrazu som na manželovi začala objavovať veci, ktoré tam už roky neboli a zrejme aj on na mne. Je pravda, že sme sa obaja snažili.Určite to nebolo len kvôli deťom a rodine, ale kvôli nám dvom ...“ (kaťa)

- „...pripadá mi to bez ducha ... čistý materializ(hn)us.“ (JozefD)

- „...myslím, že už základnú chybu robíme, keď sa nazdávame, že vieme, čo je láska (myslím láska muža a ženy), nazdávame sa, že môžeme milovať aj dvoch naraz, nejako nepripúšťame, že sme skutočnú lásku nestretli, máme za to, že láska je večná, že ide o nejaké puto, ktoré sa musí nielen naplniť,..ale aj zviazať, kto prizná, že splodil deti nie so skutočnej lásky, ale z lásky, ktorá práve bola,...kto prizná, že miloval a vzdal sa lásky, aby udržal rodinu, aby jeho deti mali otca i matku,..kto sa prizná, že povýšil iné hodnoty nad tú lásku,...kto sa prizná, že svoju ženu/ muža nemiluje (áno, má ho/ju rád) a je s ním, len kvôli tomu, že skutočná láska nie je naporúdzi,...alebo že je lepšie byť s niekym ako sám,...
... rozvod nie je skaza pre spoločnosť, manželstvo nie je väzenie, mám pred ním úctu samozrejme, nič lepšie nepoznám pre výchovu detí, pre spolužitie muža a ženy,.. ale ak muž/žena majú byť v ňom uväznení, volám po slobode“ (Derechura)




Rusalka

Odozvy | stály odkaz

Komentáre

  1. len taký malý postreh, čo ma napadol
    pri čítaní posledných riadkov od Derechury. Ja si myslím, že väzenie to nikdy nie je. Väzenie si zo spolužitia vytvárame my. Vo svojom vnútri. A potom utekáme? Lebo:

    NAMIESTO OBJAVOVANIA LÁSKY, LÁSKU CHCEME HĽADAŤ.
    publikované: 30.10.2008 08:42:21 | autor: JozefD (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014